Tips voor een Fotoshoot - Fotograaf Amersfoort


Fotograaf Amersfoort - PhotoPatrick - Tips voor de Fotosessie

Hier volgen een paar tips die u kunnen helpen bij de voorbereiding op een fotosessie, dus voor mooiere foto's. Hoe wilt u overkomen op de foto? Casual? Formeel? Glamourous?  Of meerdere stijlen door elkaar heen? Kies hier uw kleding op uit.
 

Achtergrond en kleding

Ik fotografeer in mijn studio in Amersfoort - Nieuwland meestal met witte achtergrond. Witte kleding en pastelkleurige kleding geeft een heel mooi effect, heel naturel op een witte achterwand, in sepia, zwart-wit of kleur. Op een zwarte achterwand springt het er mooi uit door het grote contrast. Alles komt natuurlijk ten goede van het eindresultaat, de foto! Felle kleuren zijn af te raden, zeker met meerdere personen op een foto, omdat dat echte aandachtstrekkers die de aandacht van het resultaat kunnen afleiden. Spijkergoed geeft een tijdloos casual effect op de foto en is daardoor altijd veilig. Bijnvoorbeeld een blauwe jeans met wit shirt. Je moet je namelijk ook lekker voelen in de kleding die je aantrekt voor de fotosessie. Weet ook dat drukke strepen of dessins of opvallende tekens vaak heel storend kunnen overkomen op een foto.
 

Persoonlijk tintje aan de foto

Om foto’s een persoonlijk tintje te geven is het misschien leuk om zelf iets mee te brengen om mee op de foto te gaan. Neem bijvoorbeeld uw muziekinstrument mee, een voetbal of iets anders wat iets over u zegt. Ik maak dan extra foto's, zodat u een goede keuze kunt maken uit de foto's zonder en met persoonlijk voorwerp.
Gezins- en groepsfotografie
Voor gezins- en groepsfoto’s is het sleutelwoord harmonie. Of u nu besluit allemaal kleding aan te trekken die pastelkleur of aardetinten als hoofdtoon hebben, of allemaal dezelfde kleur zoals wit of spijkergoed, het belangrijkste is te vermijden dat een persoon er duidelijk uitspringt qua outfit, omdat de aandacht op het resultaat (de foto) naar die persoon zal uitgaan,  tenzij dat juist de bedoeling is. 

Kinderen op de foto

Het mooiste is als u uw kind(eren) zoveel mogelijk rustige kleding aangeeft. Dit komt mooier over dan drukke prints, de aandacht gaat dan uit naar het kind. Verder komt lichte kleding voor kinderen ook mooier uit dan donkere kleding. Dus doe liever iets wits, lichtblauw, zachtroze, beige o.i.d. aan. Het is ook leuk, juist voor een foto in kleur en als het om een foto van 1 kind gaat, om een heel felgekleurd extra shirt mee te nemen, bijvoorbeeld knalroze, felrood, turkoise. Wees ervan bewust dat rokjes bij kleine meisjes niet altijd handig zijn, rokken gaan nogal gauw verkeerd zitten. Dus zorg óf voor een bijkleurende onderbroek of romper of kies voor een broek, tevens vind ik blote voetjes altijd erg leuk bij de kinderen. 
 

Zwangerschapsfotografie

Als u zwanger bent, is het het mooiste om uw buik te laten fotograferen als u ongeveer 36 weken zwanger bent, dan is uw buik mooi rond. Let erop dat een paar uur voor de sessie geen strakke kleding gedragen wordt die strepen/afdrukken in uw huid achterlaat, deze zie je helaas goed op de foto. Zwarte of witte kleding is mooi, evenals een strak topje wat u omhoog kunt schuiven of een blouse die u opengeknoopt kunt dragen. Voor een witte of zwarte broek die niet helemaal meer past, is een witte of zwarte buikband een oplossing. Het is natuurlijk ook leuk om uw parter en/of kind(eren) mee te nemen om ook samen met u op de foto te gaan. Zie voor meer informatie BolleBuikfoto, onderdeel van PhotoPatrick
 

Baby's op de foto

Bij baby's is het juist leuk als ze naturel op de foto gaan, dus naakt. Juist dit soort foto’s worden prachtige kunstwerkjes in zwart-wit of sepia. Als u samen met de baby op de foto wilt, let dan ook op uw kleding, lichte tinten komen dan weer rustiger over dan donkere kleding. Let erop dat de kleine niet net een van de dagen ervoor zijn of haar prikjes heeft gehad, want dan is het beter de fotoreportage even uit te stellen.

 
 
UA-13193026-1